EY организира безплатно събитие на тема „Кои са основните данъчни промени през 2022 г.“
Секция: ИКОНОМИКА
20 Януари 2022 11:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
EY организира безплатно събитие на тема „Кои са основните данъчни промени през 2022 г.“

/КРОСС/ 2022 се очертава като годината, която ще донесе много промени в данъчната политика на България. Предстоят ни може би най-сериозните промени в областта на данъците от десетилетие насам, с които бизнесът ще трябва бързо да се адаптира.

 

За поредна година EY (Ernst & Young) като световен лидер в сферата на одита, данъчните и финансовите консултации и сделки, ще представи най-важните от тях на ежегодното си събитие „Данъци и право в бизнес календара за 2022 г.“. Онлайн събитието ще се състои на 8 февруари от 10 часа и ще е безплатно, но изисква предварителна регистрация – https://go.ey.com/3t97zK5 .

„2022 г. ще донесе много новости за бизнеса в областта на данъците и правото. Стартира преход към много по-сложна данъчна система, провокирана от европейски и национални приоритети. Дискусиите продължават, а за бизнеса остава отговорността за изключително бърза адаптация и спазване на новите правила. Това изисква обстойно познаване на промените и затова ние в EY ще постараем да обхванем и представим най-важните от тях.  Традиционно събитието ни се радва на огромен интерес, над 500 души присъстваха на миналогодишното. И като жест към нашите клиенти и партньори, решихме тази година събитието отново да е безплатно, като регистрации ще бъдат приемани до изчерпване на лимита.“, коментира адвокат Милен Райков, Съдружник, Данъци Ръководител, Пазари за EY България, Северна Македония, Албания и Косово.

Някои от обсъжданите промени, които ще бъдат застъпени в онлайн събитието са минимален 15% корпоративен данък за определени данъкоплатци, „зелени данъци“, динамични осигурителни прагове и нови електронни декларации.

Пълният списък от теми, които ще бъдат покрити в събитието, ще бъдат изпратени по мейл на всички регистрирали се няколко дни преди датата на уебинара.