Предстоящи събития в страната на 21 януари 2022 г.
Секция: Предстоящи събития
21 Януари 2022 07:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 21 януари 2022 г.

/КРОСС/ ***

София.

От 8:30 ч. в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ по случай Бабинден ще се проведе традиционният ритуал по измиване ръцете на „бабата“ – акушерка или акушер-гинеколог от екипа на Родилно отделение.

 

***

София.

От 11:00 ч. до 12:30 ч. в платформата зуум ще се проведе уебинар на тема „Селскостопанската политика на ЕС след 2023 г.

 

***

София.

От 11:00 ч на кръстовището на бул. „Акад. Ст. Младенов“ и ул. „8 декември“ ще се състои брифинг на представител на Пътна полиция, ГДНП. Темата е свързана със започваща нова специализирана полицейска операция.

 

***

София.

От 11:30 ч. ще се извърши опелото на проф. Венец Димитров ще се състои пред църквата на Централни гробища. Службата ще се извърши отвън.

 

***

София.

Ваксинационният център на Военномедицинска академия (ВМА) ще работи с ново работно време, считано от 21.01.2022 г. Всички желаещи граждани ще могат да се имунизират от понеделник до петък, от 08.30 до 16.00 часа. В съботно-неделните дни Ваксинационният център няма да работи. Имунизацията се осъществява с ваксините на Moderna, Pfizer/BioNTech и Janssen. Не е необходимо предварително записване.

 

***

Септември

От 12:00 ч. на гара Септември Петя Илиева заедно с акредитираните у нас посланици на 19 държави от 5 континента ще представят „Галерия на колела - мостове между народите” върху единствената действаща теснолинейка в България.

 

***

Чепеларе

От 21 до 27 януари Чепеларе става състезателен център на Европейския шампионат за мъже и жени, който ще бъде и кръг от световната купа, световно първенство за младежи до 23 години и шампионат на планетата за ветерани. Мястото на срещата е местността "Хайдушки поляни", която ще е арена на общо осем официални старта в различните надпревари.