Първи думи на бития лекар в Русе: Чувствам се уплашен, унизен и оскърбен
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Януари 2022 10:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Първи думи на бития лекар в Русе: Чувствам се уплашен, унизен и оскърбен

/КРОСС/ В понеделник  Венцислав Ангелов-Чикагото нападна общопрактикуващ лекар в русенското Ново село в кабинета му, а кадрите бяха излъчвани на живо в социална мрежа.

Същият ден Чикагото бе задържан, а по-късно  районният съд в Русе го остави за постоянно в ареста. От чикагото ще се търси отговорност за това, че е нахлул в кабинета, нaпaднaл и дyшил д-р Ивайло Иванов.

До вчера лекарят отказваше да говори публично за случилото се. Четири дни по-късно наруши мълчанието. Въпреки, че не иска да си спомня за сутринта в понеделник.

Въпросният човек, който аз не познавам, нахълта в кабинета, заедно с една от местните мои пациентки, и започнаха с арогантен тон, с викове, крясъци, вие сте го видели от видеозаписите, да ми задават провокативни въпроси за смъртта на нейния мъж. Отначало реших да се включа и нормално да отговоря, но те не търсеха отговори. Тяхната цел явно е била провокация, разказва медикът.

Лекарят трудно разбрал, че  от него се търси отговорност за починал пациент след ваксина. И се опитал да обясни на съпругата на починалия, че мъжът й се е заразил с COVID и е постъпил за лечение в болница. И само епикризата можела да даде яснота за състоянието му. Но Венцислав Ангелов и жената не искали да го чуят и повтаряли тяхната версия за смърт след ваксина, поставена от д-р Иванов.  До сбиването се стигнало когато лекарят ги помолил да не го снимат и ги приканил да напуснат кабинета му.

И въпросният мъж се приближи към мен с някакви такива виканици и започна да ме разпитва за някакви кратки характеристики, при което аз го бутнах, той имаше някаква стойка с телефони и този човек пощуря и откачи - взе да ме блъска с едната ръка, събори ми очилата, одра ме и се спречкахме - това е цялата работа, спомня си д-р Иванов.

За твърдението на Чикагото, че докторът е счупил носа му, той отговори така: „Може да твърди всичко. Аз имам рана зад ухото, охлузвания на лявото слепоочие, по врата от тази страна, където ме беше съборил”.

И докато медикът показва получените травми, за които има медицинско свидетелство, обяснява че за 22 години практика в Ново село такова нещо не е преживявал. И не вярвал, че е възможно да стане жертва на такава агресия.

Как да се чувства човек, който е повален на пода, уплашен, унизен, оскърбен от всичко това, пита лекарят.

Д-р Ивайло Иванов е подал жалба в полицията. Ще обсъди с адвокатите си дали да заведе гражданско дело срещу Венцислав Ангелов. Инцидентът няма да го откаже да се грижи за пациентите от три села.

Това е поредното недопустимо действие. Ние сме си в кабинетите да помагаме на хората, ние не се бием с пациентите си, категоричен е лекарят.

За да покажат подкрепата си към техния лекар и да осъдят агресията над медици, хората от няколко села се събраха на мирна демонстрация в центъра на Ново село.