Полицаи обвиняват шефа си в порочна практика
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Януари 2022 10:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Полицаи обвиняват шефа си в порочна практика

/КРОСС/ Шефът на районното полицейско управление в Годеч – главен инспектор  Христо Кръстев е разпореждал на подчинените си полицаи да фабрикуват и подменят доказателства срещу заподозрени с цел да повиши статистиката за разкриваемост на престъпленията и резултатите от работата на ръководеното от него управление. Това разкриха пред NOVA  полицаи, заставяни да участват в порочната практика. Те споделиха и за други  нередности, извършвани по заповед на началника им.

Преди 3 седмици от телевизията показаха как началникът Кръстев, който  живее в София и всеки ден ходи с полицейския джип на работа до Годеч и обратно, изминавайки със служебен бензин разстоянието от 100 километра. Така  харчи 200 литра бензин на месец  за лични нужди, докато патрулите са с постоянен недостиг на гориво, оплакаха се пред екипа на NOVA полицаи от  районното управление в Годеч. 

От екипа на телевизията се увериха в това, като проследиха полицейския шеф в шест различни дни. На седмия вече с голямата камера и микрофон.

Вечерта след интервюто, за пръв път служебният полицейски джип остана и нощува пред районното, а началникът започна да пътува с личната си кола. От МВР започнаха проверка, а началникът Кръстев рязко излезе в болнични и не отговаря на телефона си. След излъчването на репортажа, екипът на NOVA потърсиха десетки  служители на районното, които разкриха други, далеч по-скандални действия на началника си.