Движението на влаковете през гара Илиянци се осъществява безпрепятствено
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Януари 2022 11:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Движението на влаковете през гара Илиянци се осъществява безпрепятствено

/КРОСС/ Движението на влаковете, които преминават през гара Илиянци се осъществява без затруднения. Поради възникналия инцидент с два товарни влака на частен железопътен превозвач беше отменен крайградският пътнически влак № 20270 от Лакатник за София. Пътниците за този влак са превозени със следващата композиция по това направление. По същата причина пътническият влак № 20111 от София за Враца замина с 24 минути закъснение от Централна гара София.

Движението на всички останали влакове в участъка не е засегнато и се осъществява нормално.

Предвид зимната обстановка и обилния снеговалеж в Западните области на страната движението на влаковете се осъществява без сериозни закъснения и към този момент няма участъци с прекъснато движение на влаковете, предизвикано от усложнената метеорологична обстановка.

От 08:45 ч. е прекъснато движението на влаковете в участъка между гарите Горна Оряховица и Янтра поради инцидент с ударен лек автомобил при неправомерно преминаване на прелез с редовно задействана прелезна сигнализация. До приключване на следствените действия и възстановяване на движението за пътниците от засегнатите влакове ще бъде осигурен превоз с автобуси по направлението между Горна Оряховица и Русе.

Клиентите на БДЖ могат да се информират за движението на влаковете в реално време чрез функцията Радар на официалната страница на дружеството (www.bdz.bg), от служителите на билетните каси и гишетата „Информация”, както и на националния информационен телефон 02/931 11 11.