Приходи на стойност 175 670 лева са постъпили от туристически обекти и паркинги на Ловеч
Секция: Туризъм
21 Януари 2022 15:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Приходи на стойност 175 670 лева  са постъпили  от туристически обекти и паркинги на Ловеч

/КРОСС/ Приходи на стойност 175 670 лева  са постъпили в общинската каса  от туристически обекти и паркинги на Ловеч. Това става ясно от отчета за дейността на отдел „Контрол и сигурност“ на Община Ловеч за 2021 г. От паркинги приходите са 32 509 лв., от обект „Деветашка пещера“  - 100 222 лв., от обект Ловешка средновековна крепост – 42 939 лв. Въпреки неблагоприятните условия, произтичащи от пандемичните ограничения и санитарните мерки, приходите са намалели само с 9902 лв. спрямо предходната 2020 година.

Съставени са 22 бр. Актове за установяване на административно нарушение (АУАН), наказателните постановления са 37 бр. Постъпили и разгледани са 38 бр. жалби, изготвени са 30 бр. докладни записки и предложения. Реагирано е на 107 имейла за спрени от движение коли, те вече са или премахнати от мястото, или отново са в движение. Заведени са 341 бр. преписки, протоколите от извършените проверки са 145 бр.

93 са случаите, на които е реагирано по линия на Защита при бедствия и безопасност на движението (ЗББД) – това са сигнали за опасни дървета и язовири, паднали клони и др.

Ежедневно се извършват проверки за епидемиологична обстановка, като всеки четвъртък се докладва на РЗИ, на Областния кризисен щаб по здравеопазването и на Окръжна прокуратура. Освен това са извършени проверки и съдействие на кметове и кметски наместници в селата Горан, Радювене, Тепава, Гостиня, Деветаки, Баховица, Дъбрава, Владиня, Александрово и други.