Северна Америка ще си има своя Honda HR-V
Секция: Автомобили
21 Януари 2022 16:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Северна Америка ще си има своя Honda HR-V

/КРОСС/ През миналата година, Honda разкри официално всичко, което можем да очакваме от изцяло новото поколение на модела HR-V. По всичко обаче изглежда, че моделът ще бъде изпълнен по доста по-раличен начин за североамерикансикя пазар.

За момента от Honda Северна Америка не споделят никакви подробности за новото си HR-V, като разпространяват само две негови скици и анонсират, че моделът ще се появи на местния пазар през тази година.

Европейската версия на HR-V е изпълнена с минималистичен дизайн, вдъхновен от купе автомобилите, като притежава и всички параметри на актуалните през последните няколко години на европейския пазар SUV модели.

Основен акцент при новата генерация на HR-V е разбира се неговото задвижване, по отношение на което от Honda са заложили на хибридната си e:HEV двумоторна система, която обещава да предложи оптимална комбинация между висока ефективност и динамичност, подобно на изцяло новото поколение на вече добре известният на местните потребители Jazz.

Присъствие във вътрешността на новото европейско HR-V отбелязва и модулната и доказала се на пазара като изключително успешна система Magic Seats за конфигуриране на седалките, а пътниците на задните седалки ще могат да разчитат на допълнителни 35 мм свободно пространство в областта на краката.

Задвижването на изцяло новото HR-V е повечено на хибридна e:HEV двумоторна система, в състава на която влизат електромотор и 1.5-литров i-VTEC бензинов двигател с максимална мощност от 131 конски сили и максимален въртящ момент от 253 Нм. Бордовата система работи в три напълно автоматични режима на работа, като потеглянето се осъществява на електрическа енергия, хибридизацията работи в тандем при големи натоварвания, а бензиновият двигател поема самостоятелно инициативата при движение с високи и постоянни скорости.

Новата Honda HR-V ще предложи възможност за избор между три основни режима на поведение- Спортен, Нормален и Еко, както и специален B с по-агресивна регенерация на инерционната и спирачната енергия.

HR-V ще предложи и типичното за Honda високо ниво на безопасност, системите за което са обединени в пакета Honda SENSING. На борда на автомобила ще могат да бъдат открити системи като такава за избягване на удар с превозно средство и пешеходци, автоматично задействане на спирачната система, адаптивен круз контрол, система за спускане по наклон и други.