Евродепутатът: Режимът в Русия е авторитарен и рекетьорски
Секция: ПОЛИТИКА
22 Януари 2022 06:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Евродепутатът:  Режимът в Русия е авторитарен и рекетьорски

Кирил Петков предаде българите в Северна Македония

/КРОСС/ "Една нормална държава не може да рекетира, ова каза в ефира на "Денят на живо" евродепутатът Александър Йорданов. Не може да бъдат предадени европейските интереси за разширяване за изток, които включват членство на Украйна и Грузия в ЕС. Това е и политика на НАТО и не Русия е тази, която ще каже как да се случат тези процеси", обясни той.

Йорданов добави, че ЕП определя политиката на Русия като агресивна и несъвместима с представите ни за това как трябва да е развиват държавите.

"Имаме нахална, агресивна и непочиваща на никаква логика политическа декларация от страна на руското външно министерство. Тази позиция се подкрепя най-активно и в руския парламент. Отговорът от страна на България обаче не беше задоволителен. Беше кратък, без конкретика и повтори това, което е общоизвестно. Румъния например определи руските претенции като неприемливи и неуместни. Кирил Петков не каза нищо такова. Очаквах премиерът да има позиция за разполагането на допълнителни войски на НАТО у нас", каза още Йорданов.

"Посещението беше недомислено, неподготвено и без никакви резултати. Напротив- окуражи се македонската страна да засили своето агресивно говорене и език на омразата към България. Агресията на Македония идва от тяхната доктрина, която е антибългарска", категоричен е Александър Йорданов.