Лявото в света е в много сериозна криза,според социолог
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Януари 2022 08:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лявото в света е в много сериозна криза,според социолог

/КРОСС/ В предаването „Панорама" по БНТ Андрей Райчев, каза че лявото в света е в много сериозна криза, фундаментална е.

„Лявото винаги е било на страната на труда, на мнозинството. А сега лявото се сведе до грижа за маргиналното. Това е гигантска разлика. Това е тенденция, която изтласква лявото от центъра. Лявото в България в момента увяхва, към това се добавя и сложната ситуация в БСП".

Радев от първия мандат ще бъде различен от втория мандат, това е неизбежно, допълни Райчев. „Във вторите пет години той не е заплашен, защото при него не предстоят избори, каквото й да прави той ще бъде президент 5 г. и няма да бъде преизбран."

Конфликтът между президента и правителството е минимален, смята Райчев. „Партиите са изтощени от изборите. Така че дума за избори не може да става. От друга страна - колко време може да трае това съчетание от 4 партии.

Те не мислят за едно и също по купища въпроси, с изключение на правосъдната система, където са единни. Ще избият други противоречия и то сериозни. До местните избори 2023 г. според мен ще издържат. Радев има 5 г., те имат година и половина и това намалява възможността за конфликт".