/КРОСС/ Ябълковият оцет е популярно природно лекарство, което от векове се използва за подобряване на здравословното състояние и свалянетото на излишни килограми. Но каква е истината около ябълковия оцет и колко не е необходим, за да отслабнем?
Твърди се, че има повече от 30 различни ползи за здравето от консумацията на ябълков оцет. Но е изключително важно да се избягва приемът на големи дози за дълъг период от време. Той е вид фермент, който се получава от ябълков сайдер. Процесът на ферментация осигурява на оцета пробиотици и ензими, като същевременно значително намаляват съдържанието на калории и захар.
Приет в правилните количества, ябълковият оцет се смята за безопасен и може да помогне за отслабване. Но е необходима консултация със специалист преди включването му към храненето за сваляне на излишните килограми.
Известно е, че затлъстяването увеличава риска от сърдечни заболявания, диабет и някои видове рак.