Нинова потвърди оставката, призова да не се избира нов лидер на конгреса
Секция: ПОЛИТИКА
22 Януари 2022 12:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нинова потвърди оставката, призова да не се избира нов лидер на конгреса

/КРОСС/ Пред форума Нинова потвърди подадената оставка. Тя помоли да не се изпращат призиви за отмяната на прекия избор за лидер.

„И моля да се спре с всички манипулации и спекулации по този повод. Всеки член от партията е получил моята оставка, защото е гласувана на пряк избор. И днес я потвърждавам пред най-висшия форум на партията. До конгреса са постъпили писма, заявки, резолюции, част от които искат отмяна на прекия избор, избиране на председател от конгреса. Моля ви, не правете това".

По-рано стана ясно, че социалисти от Благоевград са започнали подписка в подкрепа на Корнелия Нинова. Хората искат конгресът да не констатира оставката на Нинова и тя да остане председател на БСП.

Преди дни депутатът Крум Зарков официално обяви кандидатурата си за председател на партията. Днес той заяви, че трябва на конгреса да има лидерска битка. Според него, единственият правилен начин оттук нататък е оставката на Нинова да бъде констатирана:

„Днес това, което трябва да се случи е да вървим по нашите правила, а именно констатираме оставката, определяме правилата и датите за следващия избор. Самата Корнелия Нинова каза, че поема отговорност и подава оставка. От тук нататък или се поема отговорност или не се поема отговорност, средно няма", каза Крум Зарков.