Куче падна от 30 метра височина и оцеля
Секция: ЛЮБОПИТНО
23 Януари 2022 12:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Куче падна от 30 метра височина и оцеля

/КРОСС/ В английския град Сийфорд, графство Източен Съсекс, куче на име Макс паднало във водата от 30-метрова височина, без да се нарани, съобщи Daily Mirror.

Кучето Макс паднало от скала по време на разходка и се озовало в потенциално смъртоносен капан - останало е на островче, заобиколено от водите на Ламанша. Било невъзможно да се измъкне само - единственият път за спасение бил да се изкатери обратно по скалата.

На помощ на Макс се притекли представители на благотворителна организация, която спасява хора и животни край бреговете на Обединеното кралство, Нормандските острови и остров Ман. Тричленният екипаж стигнал до кучето с лодка, а доброволка слязла на брега и примамила Макс с лакомство.

Кучето бързо се доверило на хората и скочило във водата. Спасителите го качили в лодката и откарали на брега, където го чакал стопанинът му. За доброволката Клои Сандс това предизвикателство било първото в живота ѝ. „Уплаших се, когато кучето скочи, но в същото време почувствах облекчение, че вече бях на път за първото спасяване", каза тя.