Беретини срещу Монфис на четвъртфиналите
Секция: СПОРТ
23 Януари 2022 17:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Беретини срещу Монфис на четвъртфиналите

/КРОСС/ Французинът Гаел Монфис и италианецът Матео Беретини ще се изправят един срещу друг във втория четвъртфинал от горната част на мъжката схема на Аустрелиън Оупън. Във вечерната сесия в Мелбърн днес двамата записаха чисти победи, за да продължат напред.

35-годишният Монфис продължи с отличната си форма от началото на година и надви сърбина Миомар Кецманович със 7-5, 7-6(4), 6-3. Кецманович трябваше да се изправи срещу Новак Джокович в първия кръг, но се възползва от шанса си и записа три поредни победи, за да достигне първия си осминафинал в турнирите от Големия шлем. Днес той бе равностоен на Монфис в първите два сета, но класата и опитът на французина си каза думата и той успя да се наложи с късен пробив и добра игра в тайбрека, след което бе по-убедителен в третата част и затвори мача след два часа и 34 минути игра.

В последния мач за деня седмият поставен в схемата Беретини победи Пабло Кареньо Буста от Испания с почти идентичен резултат - 7-5, 7-6(4), 6-4. Италианецът заби 57 уинъра (28 аса) за успеха, дошъл след два часа и 22 минути.

Монфис и Беретини преследват трето участие в полуфиналите на Големия шлем в кариерата си, като италианецът, който игра финал на Уимбълдън миналата година, е спечелил и трите си мача с Монфис до момента.