Рекордно ниски температури са регистрирани в Гърция
Секция: СВЯТ
23 Януари 2022 15:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Рекордно ниски температури са регистрирани в Гърция

/КРОСС/ Ниски температури и силни снеговалежи заледиха пътищата в Гърция. На много места полицията проверява за спазването на изискването автомобилите да се движат с вериги.

Заледена е голяма част от пътната мрежа в страната, предупреждават от Пътна полиция и препоръчват колите да са снабдени с вериги. Регистрираха рекордно ниски температури в Гърция, като във Флорина термометърът удари минус 17 градуса.

Студеният циклон достигна тази нощ до островите в Егейско море. Крит е покрит със сняг. До брега на морето натрупа сняг, съобщават властите от гръцките острови. На места движението на автомобили се извършва само с вериги.

Синоптици прогнозират снеговалеж днес и в Атина. Затварят училища в понеделник и вторник.

Вятърът в морето все още позволява движение на фериботи по график, но прогнозите са за силни морски бури в рамките на деня. Пътниците да се свържат с пристанищните власти за конкретна информация, съобщават от транспортните компании.

Министърът на развитието Георгиадис заяви днес пред медиите, че правителството ще изплаща помощите за високите цени на тока, „докато е необходимо".