Пушков разкри целта на Запада в Украйна
Секция: Русия
24 Януари 2022 16:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пушков разкри целта на Запада в Украйна

/КРОСС/ Сенаторът Алексей Пушков посочи, че целта на НАТО и Съединените щати на територията на Украйна е да я „снабдят" допълнително с оръжие, това написа той в своя телеграм канал.

„САЩ и НАТО виждат ситуацията около Украйна не като възможност за постигане на стабилност в Европа и укрепване на нейната сигурност, а като причина за снабдяване на Украина с оръжия, военни инструктори и специални части.

Съединените щати току-що изпратиха в Киев 80 тонове оръжия; Чехия - артилерийски снаряди; балтийците - противотанкови системи Javelin и Stinger, англичаните също противотанкови оръжия и обещават да доставят още.

Военното присъствие на алианса също се увеличава в Черно море и в България, където Испания изпраща военни самолети", пише той.

Също така Пушков отбеляза, че изявленията и исканията на западните държави срещу Русия са много различни от техните собствени действия.

„Изисквайки Русия да деескалира около Украйна, страните от НАТО се впуснаха в най-голямата ескалация на военното обучение на Украйна в историята", заключи сенаторът.

През последните месеци западните медии все по-често съобщават за подготовката на Москва за „инвазия" в Украйна. В Русия подобни твърдения са били опровергани не веднъж.