Теч в Перник превърна улица в пързалка
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Януари 2022 10:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Теч в Перник превърна улица в пързалка

/КРОСС/  В „Тази сутрин“ беше показан клип от „Фейсбук“ групата "Видяно в Перник", в който се вижда наводнена улица.

Стефан Георгиев пише: "Вече седем месеца сигнали до ВиК-Перник и никакъв резултат. Спукан водопровод на ул. "Синчец". Пътят е замръзнал и са изкопани две огромни дупки. Преминаването на автомобили и хора е опасно. Какво трябва да се случи? Вземете мерки!“.

Разрушен тротоар, огромна дупка, киша и купища лед - това откри екипът на bTV при проверка на място. Преминаването на колите по ул. „Синчец“ може да се сравни с офроуд предизвикателство - дори джиповете се затрудняват.

От общината заявиха за bTV, че са предавали сигнали до водоснабдяването в града и увериха, че увреденото общинско имущество в следствие на изкопните работи при отстраняването на аварията ще бъде за сметка на ВиК-Перник.

Броени часове след излъчването на сигнала от пернишкото ВиК вече са отстранили проблема, но щетите от спукания водопровод с месеци остават.

Щетите до два месеца ще се отстранят, тротоарът до два месеца ще се направи. Ледът ще го изгребем, само малко да отпусне времето, каза Емил Пейчинов от ВиК-Перник.

Оказва се, че подобни проблеми на ул. „Синчец“ не са прецедент. Вода тече от месеци и до къщата на Таня Стойнева - само на няколко метра от вече ремонтираното място.

Според водоснабдяването в града авариите се отстраняват, макар и бавно.

На ден имаме доста аварии, не почиват хората, работят постоянно и тези, които са с по-малък дебит, с по-малки аварии, остават във времето. Отстраняваме ги и тях, на ден се установяват от 6-8 до 10 аварии. Просто на моменти се получава закъснение, не може да се смогне за всички аварии, обясни Емил Пейчинов.

Жителите в квартала обаче смятат, че от ВиК-Перник не са си свършили работата и продължават да подават жалби по казуса.