Спазват ли се COVID ограниченията на летище София
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Януари 2022 09:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Спазват ли се COVID ограниченията на летище София

/КРОСС/  Зрители на NOVA сигнализират, че на летище София се получава струпване на огромно количество от пристигащи хора. Те са гневни и поставят въпроса защо не се спазват потивоепидемичите мерки, а чакащите са на 20 сантиметра един от друг.

Директорът „Комуникации” на летище София Росен Бъчваров обясни защо се стига до тази ситуация. Поради зимната обстановка някои полети закъсняват, а други кацат по-рано. Когато се съберат повече души – около 600-700 капацитетът на граничните служби и на тези, които проверяват за противоепидемичните мерки, е недостатъчен. Затова се налага хората да изчакват, каза той. Вариантите са да се изчаква в самолета или в автобусите. Опасявам се, че нито едни от двата варианта не е по-добър от настоящия, коментира Бъчваров.

По думите му в момента заради интензивния трафик и спецификата на времето картината на повечето европейски летища е твърде сходна. Обръщаме внимание на планирането на самите полети, за да избегнем струпването. Постоянно контактуваме и с колегите както от „Гранична полиция”, така и от РЗИ, за да може в тези пикови часове да се повиши техния капацитет, заяви Росен Бъчваров.