Денислава Глушкова записа втора победа на Australian Open при девойките
Секция: СПОРТ
25 Януари 2022 12:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Денислава Глушкова записа втора победа на Australian Open при девойките

/КРОСС/ Българската тенисистка Денислава Глушкова записа втора поредна победа в основната схема на Australian Open при девойките, след като надигра с 6:3, 6:2 Амели Шмейкалова от Чехия.

Мачът започна трудно и за двете тенисистки, които трябваше да отразяват точки за пробив още в откриващите геймове. За щастие първият брейк беше на сметката на българката, която спечели подаването на съперничката си в петия гейм, за да поведе с 3:2. В деветия гейм Глушкова реализира и втори пробив, който сложи точка на първия сет след 6:3.

Втория започна с ранен пробив в полза на българската тенисистка, която набързо поведе с 3:0. При 5:1 тя получи право да сервира за мача, но допусна връщане на единия от пробивите. Още в следващия гейм обаче Денислава реализира нов брейк, който сложи точка на спора след час и 56 минути игра.

Успехът гарантира на Глушкова място във фазата на 1/8-финалите в Мелбърн при дебютното ѝ участие в турнирите от Големия шлем при девойките.

Нейната следваща съперничка в надпреварата ще бъде световната №1 при девойките Петра Марчинко от Хърватия. В срещата си от втория кръг тя елиминира Кейла Крос от Канада с 6:2, 6:2.

Междувременно, българският ни представител при младежите Динко Динев отпадна и от надпреварата на двойки, след като с неговия партньор Игнасио Бусе отстъпиха с 1:6, 1:6 на Танапат Нирундорн от Тайланд и Джейдън Уикс от Канада.