Учените назоваха алкохолните напитки, които намаляват риска от COVID-19
Секция: ЛЮБОПИТНО
25 Януари 2022 11:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Учените назоваха алкохолните напитки, които намаляват риска от COVID-19

/КРОСС/  Китайски изследователи от болницата Canning Hospital в Шънджън стигнаха до заключението, че пиенето на червено и бяло вино, както и шампанско, намалява риска от заразяване с covid. Резултатите от тяхното проучване са публикувани в списание Frontiers in Nutrition.

Списанието отбелязва, че хората, които предпочитат червено вино, са имали най-голяма защита срещу COVID-19. Рискът от инфекция е намалял със 17% при тези, които консумират повече от пет чаши от тази напитка на седмица.

Учените посочиха, че участниците в проучването са имали 28% повишен риск от заразяване с COVID-19, когато пият бира и сайдер. Те уточниха, че количеството на консумирания алкохол не играе съществена роля.

По-рано беше съобщено, че шведски учени са открили нова мутация на щама Омикрон. Той беше наречен BA.2.