Министър Иванов и министър Николовски подписаха Меморандум за сътрудничество в аграрната област
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Януари 2022 15:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Иванов и министър Николовски подписаха Меморандум за сътрудничество в аграрната област

/КРОСС/ Министърът на земеделието на Република България д-р Иван Иванов и министърът на земеделието, горите и водното стопанство на Република Северна Македония Люпчо Николовски подписаха Меморандум за разбирателство между двете министерства и за сътрудничество в областта на земеделието, аграрните науки, селските райони и горското стопанство. Това стана ясно днес по време на Съвместното заседание между правителствата на Република България и Република Северна Македония.

„Този меморандум ще ни даде възможност за конкретизиране на партньорството в аграрната област по теми, които са приоритетни за двете страни“, заяви министърът на земеделието д-р Иван Иванов. По думите му, срещата днес е потвърждение на желанието  да се задълбочат съществуващите отношения и да се търсят конкретни взаимноизгодни резултати.

Документът предвижда интензивно партньорство в аграрната област, чрез обмен на научна и техническа информация и трансфер на експертни познания. Заложено е споделяне на добри практики, разработване и изпълнение на съвместни научноизследователски проекти и трансгранично сътрудничество в областта на селските райони. Българската страна се ангажира да споделя своя опит по отношение на прилагането на Инструмента на ЕС за предприсъединителна помощ.