Осем пощенски станции в област Хасково приемат годишни декларации за доходите
Секция: ИКОНОМИКА
25 Януари 2022 17:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Осем пощенски станции в област Хасково приемат годишни декларации за доходите

/КРОСС/ Осем пощенски станции в област Хасково приемат годишни данъчни декларации за доходи, изплатени на физически лица през 2021 г., съобщават от офиса на Националната агенция за приходите.

Това са централните станции в Хасково и Димитровград, както и станции по одобрен списък от „Български пощи“ в общините Харманли, Симеоновград, Свиленград, Тополовград, Любимец и Ивайловград.

Служителите на пощенските станции са инструктирани в реда по прием на формулярите: задължителни данни и подписи на подателя, банкова сметка при необходимост от възстановяване на надвнесен данък, задължителни приложения в зависимост от вида изплатен доход, приложени документи и декларации при ползване на дадено облекчение и др.

Подаването на годишни данъчни декларации на гише извън областния град е вариант, удобен и предпочитан от клиентите на НАП, които все още не ползват електронните услуги на приходната администрация, коментират от офиса в Хасково. От там напомнят, че най-лесният и бърз начин за деклариране на доходите е през Портала за електронни услуги, с персонален идентификационен код (ПИК) или с електронен подпис (КЕП).

Тъй като тази година законовият срок за деклариране и плащане на данъците върху доходите на физически лица – 30 април е неприсъствен ден, декларации и данъци ще се приемат до 3 май включително.

Допълнителна информация за подаването на декларации, плащането на дължими суми и ползването на различни данъчни облекчения може да се получи в сайта на приходната агенция www.nap.bg и на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700 на цена, според тарифите на съответния оператор.