Премиера на четвъртия сезон на „Хрътката“ по БНТ 1
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Януари 2022 17:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Премиера на четвъртия сезон на „Хрътката“ по БНТ 1

/КРОСС/ В сряда (26 януари) от 22:00 ч. по БНТ 1 тръгва четвъртият, последен сезон на украинската криминална драма „Хрътката“.

Хрътката е уникална порода в жанра - детектив, който не стреля, но има остър ум и силно обоняние. Експерт с уникална сетивна способност, за него няма тайни и неразкрити престъпления. По мириса може да разбере всичко за всеки - какво е ял, с кого е спал, има ли алиби. Обонянието е неговият дар и проклятие. Разплита най-сложните престъпления, знае съкровените тайни на политици, бизнесмени, престъпници и въпреки това е беззащитен в заобикалящия свят, пълен с всевъзможни миризми. Животът му е сложен, интересен и опасен - поръчкови убийства, фалшификати, наркотици, серийни жертви, военни престъпления, отвличания, отрови, следствени грешки и семейни тайни.

Много нови разкрития и интригуващи развръзки очакват зрителите в предстоящите осем епизода от последния четвърти сезон. Приятелят на Хрътката, Виктор Лебедев, вече не работи в Специалното бюро за разследвания, а в частна детективска агенция. Двамата трябва да разгадаят убийствен номер в цирка, да разпознаят тялото и да разберат тайната на девойка, намерена в изоставен спортен комплекс, 30 години след смъртта ѝ. Мисията им е да намерят извършителите, зазидали скулптор в една от собствените му творби, а също и да спасят посетителите в търговски център, където чрез вентилацията се разпространява опасен, но трудно различим сред „ароматите" газ.

Според превъплътеният в Хрътката актьор Кирил Кяро, най-сложното по време на снимките на сериала е било да оперира с химически термини, да поддържа осанката си и да не се усмихва. Кяро създава на екрана уникален герой – чиято дарба да разкрива престъпления по миризмата, е не само ад за престъпния свят, но често и кошмар в личния му живот.

„Хрътката“ е на четвърто място сред най-гледаните сериали в света и на първо в класацията на Русия за последните пет години. Освен на рекорден зрителки интерес, сериалът се радва и на престижни награди – „Златна плака", сертификат за творческо съвършенство и награди за най-добра минисерия от Международните фестивали в Хамбург, Чикаго, Хюстън и Сен Тропе. Правата за филма са продадени на телевизии във Франция /TF1/,  Япония /NHK/ и други държави. Сценаристи на криминалния сериал са Артьом Литвиненко, Андрей Бабик,  режисьор е Артьом Литвиненко,  оператор - Евгений Губренко, а музиката е дело на Никита Мойсеев. В ролите зрителите ще видят Кирил Кяро, Иван Отанесян, Мария Аниканова, Нина Гогаева, Агне Грудите, Николай Чиндяйкин и др.