Очаква се повишаване на температурите през следващите дни
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Януари 2022 06:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Очаква се повишаване на температурите през следващите дни

/КРОСС/ Температурите днес ще бъдат по-високи, в сравение с вчера, минималните - от минус 4° до минус 13°, в София - около минус 12°, максималните вече в цялата страна над нулата, между 1° и 6°. Ще има променлива, често значителна облачност, но ще бъде почти без валежи. Ще духа умерен северозападен вятър.

Затопляне предстои и на морския бряг, но ще остане ветровито и през по-голямата част от деня - облачно. На отделни места е възможно да прехвърчи сняг.

По-често облачно ще бъде и в планините, на отделни места със слаби валежи от сняг. Ще остане много ветровито със силен северен вятър.

Температурите чувствително ще се повишат, но и през деня максималните в курортите ще останат под нулата - м/у минус 7° и минус 4°.

Затопляне се очаква и навсякъде на Балканите, а след обилните снеговалежи, утре в Гърция ще бъде слънчево. По-значителна облачност и слаби превалявания от сняг ще има в планинските райони от полуострова, както и в Сърбия.

С максимални температури под нулата и снеговалежи ще бъде и утре в Източна Европа. Обилни снеговалежи ще има и в западните райони на Норвегия. Затопляне се очаква на Британските острови и в Испания.

През следващите дни температурите и у нас ще продължат да се повишават, по-съществено в петък, когато ще има стойности над 10°. Ще остане ветровито и по-често облачно, но без съществени валежи.