Да затънеш в истанбулския сняг: Президентът на "Марица" с разказ за снежна Турция
Секция: СПОРТ
26 Януари 2022 09:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Да затънеш в истанбулския сняг: Президентът на "Марица" с разказ за снежна Турция

/КРОСС/ Втородивизионният футболен "Марица" Пловдив вече е в хотела си в Анталия, Турция. Играчите и треньорите тръгнаха за курорта заради зимната си подготовка в понеделник (24 януари), но бяха хванати в снежния капан в Истанбул.

Пътувахме още в понеделник. Трябваше да сме на летището около 4:00 ч. местно време, но 20 км преди него магистралата беше запушена отвсякъде заради снежната буря и бяхме заклещени отвсякъде от много тирове, които бяха закъсали. Просто нямаше къде да отидем, разказа президентът на тима Йордан Влашки. Той пресъздаде обстановката, в която българският отбор прекара около 35 часа.

Бързо свършиха храната и водата, още вечерта, когато заседнахме. За радост имаше бензиностанция на 3 км. В най-голямата буря се наложи момчетата да отидат да вземат храна и вода, защото нямахме достатъчно, разказа той.

Свързахме се с консулството. Казаха, че знаят за нас, постоянно следят, че сме с приоритет. Но беше доста сложно. Чак в 1:00 през нощта видяхме първия снегорин и то насреща. Градусите бяха минус 4 - минус 6. Снегът някъде стигаше до метър, от силния вятър имаше навявания. Беше непроходимо, коментира Влашки.

Той заяви, че графикът за контролни срещи и тренировки на тима в Анталия вече е нарушен.  В курорта вали сняг за първи път от 30 години, а в голяма част от Турция ниските температури предизвикаха транспортен хаос.

 

***Сн. БТВ