Малко по-топло ще бъде днес
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Януари 2022 06:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Малко по-топло ще бъде днес

/КРОСС/ Днес затоплянето ще продължи. Минималните температури ще бъдат между минус 6° и минус 1°, в София - около минус 3°, а максималните – в повечето райони от 4° до 7°, в столицата - около плюс 3°. Ще духа умерен вятър с посока от запад-северозапад. Облачността ще се разкъсва и намалява, по-съществено в следобедните часове.

По Черноморието облачността ще е променлива. Вятърът ще умерен, с посока от запад, а вълнението на морето ще е слабо.

В планините вятърът ще отслабне и ще е умерен, от северозапад. Дневните температури още малко ще се повишат и максималните в курортите ще са между минус 6° и минус 2°. Ще бъде облачно, а на отделни места ще прехвърча и слаб сняг. Повече слънце ще има в следобедните часове.

Ще продължи затоплянето и навсякъде на Балканите, но температурите ще останат по-ниски от обичайните за сезона, особено в южните части от полуострова. Слабо затопляне предстои на Апенините, Пиринеите и в страните от Централна Европа. Захлаждане се очаква на Британските острови, както и в северните райони от континента, където на места ще има и значителни валежи от дъжд и сняг.

Повсеместни валежи от дъжд и сняг се очакват и у нас, в началото на новата седмица.

Преди това, в петък затоплянето ще продължи и на места ще има стойности над 10°. През почивните дни ще остане ветровито и по-често облачно, но без съществени валежи. След временно понижение на максималните температури в събота, в неделя те отново ще тръгнат нагоре.