Политолог: Новата власт изтегли късата клечка да управлява държавата в няколко кризи
Секция: ПОЛИТИКА
27 Януари 2022 11:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Политолог: Новата власт изтегли късата клечка да управлява държавата в няколко кризи

/КРОСС/ "Управляващите изтеглиха късата клечка да водят държавата в няколко кризи, освен това те нямат опит, но това им дава и малко толеранс, все пак трябва да действат бързо с неща, които не търпят отлагане - цени на ток, стоки, инфлация", това каза в "Твоят ден" политологът от Агенция „Галъп интернешънъл болкан“ Светлин Тачев.

"Кризите са много, но енергийната удря хората директно. Властта трябва да намери бързи механизми, за да се справи с нея, както и да се овладее инфлацията - през бюджета, с компенсации, за да се мине по-леко през кризата", добави той.

Според него, ако това не се случи, управлението може да бъде разклатена от протести и събития като тези от 2013 година. Проучвания сочат, че хората са много притеснени от повишаването на цените.

Журналистът Мира Баджева заяви, че управляващите в момента се опитват да овладеят цените на енергийните ресурси.

"Проблемът е много голям за хората, които трябва да плащат сметките си. Това е най-важният проблем в момента", смята тя.

За нея мораториума за тока е бомба със закъснител, тъй като не се знае какво ще се случи след него, дори и да падне по-рано.

Мира Баджева е убедена в добрите намерения на новите управляващи, които се опитват да решават проблемите на хората и да осъществяват обещаната промяна. В този процес тя вижда много грешки и прогнозира, че доверието към тях ще ерозира, но бавно, тъй като те са още млади и неопитни, което им дава известен толеранс.