Илън Мъск загуби 1/10 от състоянието си за ден
Секция: СВЯТ
29 Януари 2022 11:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Илън Мъск загуби 1/10 от състоянието си за ден

/КРОСС/ Обсебеният от Twitter милиардер обиди държавния глава Джо Байдън в обществената мрежа в четвъртък, откакто беше отритнат на конгрес в Белия дом, отдаден на електрическите транспортни средства. Въпреки че в сряда Tesla регистрира рекордна печалба, в четвъртък акциите на производителя на електрически автомобили се сринаха с 11%, което понижи положението на Мъск с 24,5 милиарда $, пресмята Forbes.

Той към момента е най-богатият човек в света с 218,3 милиарда $. Рязкото намаляване в четвъртък пристигна, откакто в края на сряда Tesla предизвести акционерите си, че проблемите във веригата за доставки могат да попречат на растежа през тази година. При затварянето на пазара в четвъртък Tesla се търгуваше на цена от 829,10 $ за акция, което е спад от близо 1200 $ за акция на 3 януари.

"Нашите лични заводи работят под потенциала си от няколко тримесечия, защото веригата за доставки се трансформира в главен ограничителен фактор, което евентуално ще продължи до 2022 година ", съобщи компанията в известие за акционерите дружно с оповестяването на приходите си за четвъртото тримесечие на 2021 година в сряда.

Мъск стартира мощно годината. В началото на януари положението му надвиши 304 милиарда $, откакто Tesla разгласи, че е надминала прогнозите на анализаторите, като е доставила повече от 936 000 автомобила през 2021 година Оттогава акциите на Tesla поевтиняха с 24%, което го направи по-беден с 80 милиарда $ за по-малко от месец.