Колко са изградените нови градини и новите места в тях с отпуснатите 65 млн. лв., питат Фандъкова двама общински съветници от БСП
Секция: ПОЛИТИКА
01 Февруари 2022 16:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Колко са изградените нови градини и новите места в тях с отпуснатите  65 млн. лв., питат Фандъкова двама общински съветници от БСП

 Диана Тонова и Иван Виделов питат още за броя на служителите  в Столична община

/КРОСС/ Колко нови детски градини са изградени през 2021 г. с отпуснатите 65 млн. лв. от държавата и колко са разкритите нови места в тях? Това питат общинските съветници от групата на „БСП за България” в Столичния общински съвет Диана Тонова и Иван Виделов кмета на Столична община Йорданка Фандъкова.

В питането се изисква информация още кои са построените обекти и колко средства са вложени за изграждането на всеки един от тях.

„Колко обекта от капиталовата програма за 2021 г. продължават да се строят в момента и колко от тях са със срок на изпълнение – 2021 г.”, питат още те.

Тонова и Виделов отправят и второ питане до кмета Фандъкова: Какъв е броят на заетите лица в администрацията на Столична община, районните администрации, звената на бюджетна издръжка и общинските предприятия, и каква част от тях са в пенсионна възраст.