Слънчеви и топли почивни дни
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Февруари 2022 11:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Слънчеви и топли почивни дни

/КРОСС/ В събота вятърът ще се ориентира от запад, по-късно през деня и от северозапад - в Дунавската равнина и източните райони ще се усили до умерен. Денят ще започне с предимно слънчево време.

Температурите ще се повишат, повече дневните и максималните ще са между 8° и 13°. Минимални - предимно между минус 5° и 0°. Привечер и през нощта срещу неделя облачността ще се увеличи, почти без валежи.

В планините ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 1°, на 2000 метра - около минус 5°.

По Черноморието ще е предимно слънчево, след обяд на места с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са 8°-10°. Температурата на морската вода е 5°-6°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

В неделя в по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е от запад, слаб, в Дунавската равнина до умерен, а привечер в източните райони ще се ориентира от югозапад. Минималните температури ще се повишат, а дневните, главно в Северна България, ще се понижат с един до три градуса.