Това е Alfa Romeo Tonale (Видео)
Секция: Автомобили
09 Февруари 2022 09:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Това е Alfa Romeo Tonale (Видео)

/КРОСС/ Днес Alfa Romeo разпространи първите официални снимки, видео и подробности за изцяло новото си моделно попълнение- Tonale, което в резултат на пионерна инициатива от страна на компанията, се превръща в първата серийна кола, която ще се продава с NFT (non-fungible token) дигитален сертификат.

От Alfa Romeo споделят, че Tonale демонстрира типичен италиански дизайн, върхови технологични решения, софтуерно обезпечаване и решения за електрифицирано задвижване, обединени от ДНК-то на легендарната марка.

Tonale дебютира с нова инфо-комуникационна и мултимедийна система, която поддържа дистанционно OTA (over-the-air) обновяване, интеграция на виртуалния асистент Amazon Alexa и идва с два големи екрана с обща площ от 22.5 инча.

Alfa Romeo представя Tonale, което ще бъде налично и в пилотна серия EDIZIONE SPECIALE, и в две електрифицирани версии- незареждаем и зареждаем Q4 (PHEV) хибрид. Втората модификация обещава задвижваща система с максимална мощност от 275 конски сили, задвижване на четирите колела, възможност за изминаването на до 80 километра в чист електрически режим и ускорение от 0 до 100 км/ч за 6.2 секунди.

В двигателната гама на Tonale фигурира и нов 1.6.литров, дизелов двигател с максимална мощност от 130 конски сили и максимален въртящ момент от 320 Нм. Тази модификация идва с 6-степенна роботизирана предавателна кутия и предно задвижване.