Илияна Йотова откри Държавното първенство по таекуондо
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Февруари 2022 16:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Илияна Йотова откри Държавното първенство по таекуондо

/КРОСС/ Президентската институция ще продължи да подкрепя развитието на спорта в България.

„Тук съм, за да засвидетелствам преклонението си пред изкуството на таекуондото и подкрепата на президентската институция за развитието на спорта в България. Убедени сме в силата на спорта. Отвъд постиженията той изгражда характер и възпитава в отговорност и дисциплина, откъсва децата ни от виртуалния свят, в който все по-често живеят." С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова откри Държавното първенство по таекуондо. В тазгодишната надпревара ще се включат над 800 участници от 30 клуба от цялата страна.

Илияна Йотова сподели пред присъстващите за срещата си през 2017 г. с президента на Световната федерация по таекуондо Чунгуон Чо, който я удостоява с черен колан. „Философията на таекуондото стана част от моята житейска философия. Крайната цел и успехът са важни, но по-важен от тях е процесът на постигането им, действието на малките стъпки, които те усъвършенстват по пътя и изграждат характера ти", посочи вицепрезидентът.

Вицепрезидентът поздрави председателя на Българската федерация по таекуондо Слави Бинев, както и всички отдадени на спорта, за силата, волята и амбицията да не го изоставят дори в тежкото време на пандемия. От своя страна, Бинев изтъкна силната ангажираност на президентската институция за мотивиране на децата и младите хора да спортуват.