Как ще учат децата от понеделник?
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Февруари 2022 16:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Как ще учат децата от понеделник?

/КРОСС/ Учениците обратно в клас. Присъствените занятия се възобновяват в София-град и областите Стара Загора и Хасково от утре. От началото на втория срок в тези области имаше въведена ротация, според която само част от випуските учеха присъствено, а останалите онлайн.

Присъствено, както и през миналата седмица, продължават да учат и всички випуски в областите Разград и Силистра. В цялата страна в класните стаи продължават да се обучават и децата от 1-ви до 4-и клас.

Поради влошена епидемична обстановка частично онлайн ще се учи в Търговище и Шумен, където миналата седмица всички деца бяха присъствено.

В Бургаско обаче режимът се облекчава и учениците от прогимназията се връщат, както и тези от 8-и и 9-и клас.

В Благоевград продължава поне още седмица ротацията. От разстояние остават да се обучават учениците от 7-ми, 10-и и 12-и клас, а всички останали се завръщат в класните стаи. Изключение от графика за ротация има за училищата, където имат само по една паралелка във випуск, там те ще се обучават присъствено.

Дали частичното обучение от разстояние в повечето области в страната ще продължи и след 20-и февруари ще се решава от РЗИ на локално равнище според епидемичната ситуация и заетостта на интензивните болнични легла.