Skoda стартира производството на Enyaq coupe iv
Секция: Автомобили
15 Февруари 2022 09:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Skoda стартира производството на Enyaq coupe iv

/КРОСС/ SKODA Auto обяви, че броени дни след световната премиера, във фирмения комплекс на марката в Млада Болеслав е започнало серийното производството на изцяло новото попълнение в електрифицираното, а в частност 100% електрическо, семейство- ENYAQ COUPE iV.

Купеобразният електрически SUV модел SKODA ENYAQ COUPE iV е поредното пазарно предложение на марката, разработено на базата на специално разработената за електромобили модулна платформа MEB (Modular Electrification Toolkit) на Volkswagen Group.

По време на разработката на електромобила е било обърнато сериозно внимание върху неговата аеродинамика, като обещават, че ENYAQ COUPE iV ще предложи най-доброто (0.234 cd) в класа си на пазара.

С впечатляващ дизайн на екстериора си, SKODA ENYAQ COUPE iV обещава също така и характерният за всички представители на марката просторен интериор, както и багажник с товарна вместимост от 570 литра.

Подобно на познатият в момента ENYAQ iV, и неговата Coupe версия ще бъде наличен във версия с две и четири задвижващи колела, като задвижващата система ще предложи мощности от 180 до 300 конски сили.

Именно последната мощност ще бъде налична при първата по рода си RS версия на електромобил от портфолиото на SKODA, която ще предложи възможност за ускорение от 0 до 100 км/ч за 6.5 секунди и максимална скорост на движение от 180 км/ч.

Интегрираната на борда на SKODA ENYAQ COUPE iV батерия ще бъде с капацитет от 82 kWh и обещама свободен пробег от до 545 километра. При наличие на подфодяща зарядна инфраструктура, батерийният блок може да бъде дозареден от 10 до 80% за само 29 минути.