Мобилното приложение B-Trust Mobile вече е достъпно за сваляне от AppGallery
Секция: Технологии
16 Февруари 2022 16:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мобилното приложение B-Trust Mobile вече е достъпно за сваляне от AppGallery

/КРОСС/ От началото на февруари приложението B-Trust Mobile, разработка на БОРИКА АД, вече е налично в AppGallery. Платформата дава възможност за отдалечена идентификация и електронно подписване на документи само с мобилно устройство и наличието на интернет връзка. Процесът на идентификация е много бърз, интуитивен, лесен за изпълнение и отнема по-малко от 5 минути. Идентификацията става на база снимка на документ за самоличност и селфи.

Наред с удобството и спестеното време, сред основните предимства на B-Trust Mobile са високото  ниво на сигурност, гарантирана от БОРИКА, и правната валидност на документите. Припомняме, че отдалечената идентификация е равносилна на лично явяване с документ за самоличност, а облачният електронен подпис има силата на саморъчно положен подпис. Приложението поддържа история и архив на всички подписани документи.

„Вярваме, че добавяйки B-Trust Mobile в AppGallery ще направим още по-удобна и лесна инсталацията на приложението за клиентите на Huawei”, споделя Мартин Орешарски, директор „Удостоверителни услуги“ в БОРИКА.

AppGallery е един от трите най-големи магазини за приложения в световен мащаб, като предлага голямо разнообразие от глобални и локални приложения в 18 категории, включително навигация и транспорт, новини, социални медии и др. Магазинът за приложения AppGallery е достъпен в повече от 170 държави и региони, с 560 милиона активни потребители месечно в световен мащаб. AppGallery вече е достъпен и на новите флагмани на компанията от култовата серия P – Huawei P50 Pro и Huawei P50 Pocket.