Тези храни имат повече ПРОТЕИН от яйцето
Секция: Здраве
20 Февруари 2022 13:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тези храни имат повече ПРОТЕИН от яйцето

/КРОСС/ Протеинът е ключът към всяка здравословна, добре балансирана диета.

Протеините спомагат за възстановяването на мускулите, поддържат усещането за ситост и помагат за предотвратяване на остеопороза. Средностатистическият възрастен трябва да консумира 0,8 грама протеин на килограм телесно тегло всеки ден.

Едно яйце съдържа шест до седем грама протеин и е идеалната храна за закуска, обяд, вечеря или бърза закуска. Ако искате да увеличите количеството протеин в диетата си, опитайте някои от тези храни, които имат дори по-висок брой протеини от яйцето.

Едамаме Тази вкусна зелена закуска е идеалното допълнение към всяко хранене. Само в 1 чаша едамаме сервира около 26 грама протеин, желязо и калций, както и една трета от препоръчителния дневен прием на фибри.

Темпе е растителен протеин, произведен от ферментирали и пресовани соеви зърна. Порция от четири унции осигурява повече от 20 грама протеин. То може да се раздробява на супи, яхнии или пържене, или да се маринова и пече на скара.

Нахут Нахутът съдържа 15 грама протеин на чаша. Той са чудесен източник на магнезий, желязо, витамин В6, фолиева киселина и цинк и е пълни с фибри.

Извара Яденето на извара с малко плодове или зеленчуци като лека закуска е идеалният начин да внесете протеин и калций в диетата си. Половин чаша порция осигурява 14 грама протеин.

 Конопени семена Те съдържат 11 грама протеин на порция от три супени лъжици. Те семена са пълни с фибри, есенциални омега-3 мастни киселини, магнезий, калий, манган, фосфор, витамин Е, цинк, желязо и калций.

Семена от диня Те са чудесен източник на желязо, магнезий и цинк. Тази вкусна закуска тепърва започва да набира популярност и дори се превръща в масло.

Леща Една порция леща ще ви осигури 18 грама протеин и също така е чудесен начин да получите една трета от препоръчителния си дневен прием на желязо и 15 грама фибри. Тя е чудесен вариант, ако искате да се храните здравословно с ограничен бюджет.

Гръцко кисело мляко Традиционното гръцко кисело мляко се прецежда, за да загуби водниста суроватка, което води до по-богато, по-гъсто кремообразно кисело мляко с два пъти повече протеини и по-малко захар от обикновеното кисело мляко. Чаша обезмаслено гръцко кисело мляко съдържа около 24 грама протеин - еквивалент на четири яйца!