Motorola отбеляза рекордни финансови резултати за последното тримесечие
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Февруари 2022 17:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Motorola отбеляза рекордни финансови резултати за последното тримесечие

/КРОСС/ Motorola отново обяви рекордни финансови резултати за последното тримесечие, отбелязвайки тенденция в завишаване на представянето си. Групата, към която принадлежат Motorola и Lenovo – Mobile Business Group (MBG) също регистрира почти 50% ръст на приходите на годишна база, като отчита най-доброто си представяне за последното тримесечие от последните 6 години. Тези финансови резултати засвидетeлстват успехите на Motorola, тъй като брандът бе обявен за най-бързо растящия основен производител на смартфони в последното тримесечие.

“Това представяне ни предоставя инерция да надградим силно стремежа си за резултатите през 21/22г. да добавим допълнително 1 млрд. долара общи приходи в световен мащаб на годишна база””, споделя за резултатите настоящият президент на Motorola Серджо Буняк.

Добрите финансови постижения на групата и в частност на мобилния бизнес могат да бъдат отдадени на стратегическите инициативи за създаване на иновация и диверсификация на продуктовото портфолио. По данни на Motorola, премиум/флагман сегмента е допринесъл с над 25% от приходите на растящите пазари. През декември марката представи на част от пазарите си motorola edge X30, първият телефон с чипсет Snapdragon 8 Gen 1 на Qualcomm, който се очаква съвсем скоро да бъде представен и в България.

 В световен мащаб се наблюдава значителен ръст в пазарния обем на Mobile Business Group (MBG) с трицифрена стойност в Северна Америка, Европа и Азиатско-Тихоокеанския регион, а в Латинска Америка е достигнат и нов рекорден пазарен дял. В България, бранда Motorola също отчита значителен ръст.