Мартенски базар в Силистра
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Февруари 2022 14:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мартенски базар в Силистра

/КРОСС/ Мартенски базар се провежда на централния градски площад в Силистра, съобщи БНР. В своеобразната търговска изложба, която ще продължи до 3 март, участват 41 изложители, предлагайки изработени от тях мартеници и сувенири, свързани с Баба Марта.

Сред цветните слънца на площада са майсторът на народни занаяти Виктория Денева от Алфатар, която и тази година е в плела в едно бит и традиции и актуални сюжети, които да ни предпазват от зли сили и коронавирус.

В базара участват и школите по изобразително изкуство към ОДК – Силистра, водени от Елена Маркарян и Вихрен Иванов, които предлагат мартеници и изделия от дърво и керамика, дело на децата. Като целта е благотворителна - запуване на материали за работа на малките художници.

Галина Даскалова и нейните ученици от ПЗГ "Добруджа" също са изработили мартеници. Има и специални предложения за домашни любимци, облекла за книги и възглавници с лавандула и пакетирани билки, отгледани от младежите - група от близо 30 момчета, което с ентусиазъм са се научили да шият и плетат на една кука.

В събота и неделя в базара ще се включат и доброволците от БМЧК Силистра, които ще събират средства за програма „Топъл обяд“ на БЧК и за социализиране и подпомагане на бедни деца и младежи.