Дигитално предприемачество в подкрепа на жени
Секция: Наука
24 Февруари 2022 14:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Дигитално предприемачество в подкрепа на жени

/КРОСС/ Тази седмица в София се срещнаха обучители и обучавани в рамките на европейския проект Ди джи уоман, инструменти за дигитално предприемачество в подкрепа на жени предприемачи, който се реализира по програма “Еразъм“ на ЕС с водеща организация УНСС.

Неговата основна цел е разработването на учебна програма, по която ще бъдат обучени експерти, които да предложат обучения и менторски сесии, съобразени с нуждите на жени предприемачи, дигитализиращи бизнеса си, и да им помогнат да преодолеят препятствия, пред които са изправени при дигитализацията.

За проекта разказва в “Нашият ден“ Марко Филипи от Милано:

“Това са компетенции, които не се учат в университета, а обикновено се придобиват на терен.

Тъй като самият проект е за обучители и обучаващи, се за нас е много важно да има групова работа. От една страна споделям през какво съм минал и давам моя опит на тези жени, но от друга, очаквам и от тях да споделят техния опит и виждания.

За проекта разказва в “Нашият ден“ Марчело Фавари от град Тренто в Италия:

“За програмата научих, тъй като отдавна работя с единия от организаторите. Имам опит в подобни проекти, за мен е удоволствие да го споделя.

Да бъдеш жена е трудно, а да бъдеш жена предприемач е може би още по-трудно, затова се опитвам да поздравя всички жени, които се стремята  да вървят в тази посока.

Обикновено жените трябва да се борят с повече неща и да приемат повече ангажименти.“