Мобилно приложение ще стимулира софиянци да се движат по-екологично
Секция: Технологии
24 Февруари 2022 17:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мобилно приложение ще стимулира софиянци да се движат по-екологично

/КРОСС/ Мобилно приложение ще стимулира жителите и гостите на София да се откажат от всекидневното използване на своите автомобили и вместо това да използват велосипед, тротинетка или да ходят пеша. То се нарича Be Green и е проект на Българската Асоциация за Електромобилност (БАЕМ). То ще бъде безплатно и достъпно за Android и iOS.

Съответно за всеки изминати 5 километра пеша или чрез някоя от екологичните форми на транспорт, които не генерират вредни емисии, потребителят ще бъде възнаграждаван с виртуален кредит от системата. След това той ще може да използва тези кредити за участие в месечната томбола с разнообразни награди. С тях ще може да подкрепи и някоя от каузите в приложението, насочени към устойчивото развитие на София.

Освен спечелените кредити, броят на изминатите километри за предходния месец ще определя и отстъпката, която всеки потребител ще получава в партньорската мрежа на Be Green.

В момента приложението е в проектен етап и за да се превърне в реалност, всички желаещи могат да гласуват на сайта на Програма “София избира ЗЕЛЕНОТО”. Ако бъде избрано сред победителите в тазгодишното издание на програмата, неговата разработка ще бъде финансирана. Повече подробности за гласуването са достъпни на адрес https://begreen.baem.bg/.