Neutrality.one, Neterra и Arc си партнират за Америка, Европа и Близкия изток
Секция: Технологии
02 Март 2022 13:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Neutrality.one, Neterra и Arc си партнират за Америка, Европа и Близкия изток

Трите компании изграждат взаимна свързаност, базирана на облачни технологии

/КРОСС/ Нетера, neutrality.one и Arc Solutions обявиха, че ще си партнират. Те ще се създадат една обща облачна екосистема, за да предоставят безупречна свързаност и услуги в Америка, Европа и Близкия изток.

Нетера е глобален доставчик на свързаност и телекомуникационни решения. Neutrality.one e компания за облачни мрежови услуги и софтуерно дефинирана инфраструктура, а Arc Solutions – доставчик на интегрирани мрежови решения.

Партньорството им позволява да обединят силните страни и експертизата си и да разширят обхвата си на бързо растящи пазари.

Клиентите могат да получат достъп до тази взаимосвързаност чрез над 150-те точки на присъствие на Нетера по целия свят, тези на Arc в ОАЕ, Бахрейн и Оман, и цялостното решение за софтуерно дефинирани мрежи (SD-WAN) на neutrality.one. То включва както самата услуга, така и преносната среда (например услуга телевизия върху преносна среда интернет).                            

Всяка точка за достъп предоставя възможност за присъединяване, свързаност в облака, отдалечен пиъринг, взаимосвързаност в дейта центрове и възможности за създаване на частни мрежи в множество географски региони.

„Заедно с Arc и Нетера, ние предоставяме взаимосвързана екосистема, която е гъвкава, развива се и расте в световен мащаб. Нашите комбинирани силни страни предлагат на клиентите достъп до мрежовите услуги, от които те се нуждаят на местно ниво и по целия свят. Независимо дали се намират в Близкия изток или Западна Европа, ние имаме една обща екосистема за взаимно свързване, която е готова да подкрепи глобалната цифрова трансформация и нарастващото търсене на облачни услуги“, каза Джордж Шлосарек, главен изпълнителен директор на neutrality.one.

„Очакваме с нетърпение да разширим тази екосистема и да помогнем на повече клиенти да се свързват, оптимизират и разширяват своите приложения и услуги.“

През последната година neutrality.one изгражда своя глобална мрежа и си партнира с водещи в света софтуерно дефинирани мрежови доставчици. Целта е да оказва съдействие за ускоряването на мрежовата трансформация и максимизирането на стойността на SD-WAN за предприятията в световен мащаб.

„Чрез това партньорство телеком операторите и бизнесът се възползват от пълна гама от услуги за свързаност. Нашите клиенти получават достъп до нови точки на присъствие в ключови локални и глобални центрове за данни. Те ще станат свидетели как онлайн се появяват все по-голям брой местоположения, на които с нашите партньори разширяваме своето присъствие“, каза Невен Дилков, основател и управител на Нетера.

„Ключът към това партньорство е споделена визия за свързаност, глобална дигитална трансформация и клиентско изживяване. Това е възможност да обслужваме повече от нуждите на нашите клиенти и да предоставим цялостни решения от край до край."

Нетера предлага услуги за международна свързаност. В нейната група от компании е NetIX – платформа, която осигурява директен достъп до повече от 30 точки за обмен на интернет (IXP) и над 9000 мрежи. Над 180 членове на NetIX, сред които доставчици на интернет услуги, електронни медии, телекомуникационни оператори и мрежи за доставка на съдържание, използват платформата, за да се свързват по-бързо, ефективно и рентабилно помежду си.

„Ние вярваме в силата на партньорствата и изграждането на гъвкави екосистеми, които са от полза за нашите клиенти. Страхотно е да работиш с Нетера и neutrality.one и да създаваш нови възможности за обслужване на нуждите на клиентите на местно ниво в Близкия изток и по света. Заедно премахваме бариерите пред свързването и разрастването на приложения и услуги, като същевременно преминаваме от локална към глобална дигитална трансформация“, каза Махеш Джайшанкар, главен изпълнителен директор на Arc Solutions.

„Това е друг важен етап за нашия бизнес и е вълнуващо да имаме все по-голям брой партньори, които подкрепят нашата визия за прости и високоефективни решения за свързване.“

Arc стартира като независим доставчик с инвестиции от компаниите от ОАЕ „du“ и бахрейнската „Batelco“. Екипът на Arc се състои от експерти, които имат опит в изграждането на свързаност в дейта центрове в региона. Те са обслужвали най-големите и иновативни местни и глобални бизнеси. Arc разширява присъствието си в ключови бизнес и дигитални центрове в региона на Близкия изток и Северна Африка (MENA).