Разкриха разработка на биологичните оръжия в Украйна
Секция: Русия
06 Март 2022 19:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Разкриха разработка на биологичните оръжия в Украйна

Руското министерство на отбраната съобщи, че биологичните оръжия се разработват в Украйна с финансиране от САЩ.

/КРОСС/ Въоръжените сили на Руската федерация по време на специална операция в Украйна разкриха фактите за текуща военно-биологична програма, финансирана от Съединените щати. Това каза пред журналисти в неделя официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков, съобщава Тасс.

Според генерала е получена информация от служители на украинските биологични лаборатории за спешното унищожаване на особено опасни патогени на 24 февруари: чума, антракс, туларемия, холера и други смъртоносни болести.

Както отбеляза Конашенков, сега документите се анализират от руски специалисти от войските за радиационна, химическа и биологична защита. „Получените документи потвърждават, че в украински биолаборатории, в непосредствена близост до територията на Русия, е извършено разработването на компоненти за биологично оръжие. В близко бъдеще ще представим резултатите от анализа на получените документи.

Някои от тях, по-специално, инструкцията на Министерството на здравеопазването на Украйна за унищожаване на патогени и актове на унищожаване в биологичните лаборатории на Полтава и Харков, ние публикуваме в момента", каза официалният представител на руското министерство на отбраната.