Захарова: Условията на работа на служителите на руските чуждестранни представителства са сравними с фронтовите
Секция: Русия
08 Март 2022 14:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Захарова: Условията на работа на служителите на руските чуждестранни представителства са сравними с фронтовите

/КРОСС/ Условията на работа на служителите на руските чуждестранни представителства са сравними с фронтовите. Това каза официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова, предава ТАСС.

„По отношение на условията на работа на нашите посолства и дипломати, това наистина е истински фронт“, каза тя в предаването Soloviev Live по  YouTube.

Захарова припомни последните инциденти в Ирландия и Франция.

„Видяхте какво се случи в Ирландия, когато пробиваха нашите врати и при това под погледите на полицията. Видяхте какво се случи в Париж – това са експлозии, как са извършени, не мога да кажа. Само по чудо успяхме да избегнем жертви, тъй като това, което беше хвърлено директно към сградата, се удари в железните метални прегради“, добави тя, като подчерта, че редица руски чуждестранни агенции са изправени пред подобни проблеми.

На 24 февруари руският президент Владимир Путин обяви специална военна операция в Украйна в отговор на призива на лидерите на републиките на Донбас за помощ. Той подчерта, че плановете на Москва не включват окупацията на украински територии, целта е демилитаризация и денацификация на страната. Както се посочва в руското министерство на отбраната, руските военни не нанасят удари по градове, а извеждат от строя само военната инфраструктура, така че нищо не застрашава цивилното население.