БНТ и sportal.bg с обща онлайн платформа за Катар 2022 г.
Секция: СПОРТ
09 Март 2022 11:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БНТ и sportal.bg с обща онлайн платформа за Катар 2022 г.

/КРОСС/ Българската национална телевизия и sportal.bg подготвят съвместна онлайн платформа за световното първенство по футбол Катар 2022. 22-рото издание на най-големия футболен форум ще се проведе от 21 ноември до 18 декември, а дигиталните потребители ще могат да научат всичко за него на bnt.sportal.bg. 

Мащабният проект ще бъде базиран на последно поколение технологична платформа и ще предложи разнообразно и качествено съдържание за всичко, свързано със световното първенство по футбол Катар 2022, като отговори на най-високите очаквания на широката футболна аудитория. Денонощно в платформата ще бъде публикувана актуална информация за всичко значимо, интригуващо и любопитно от турнира в текстов и видео формат. 

Всички 64 мача ще бъдат излъчени на живо онлайн в bnt.sportal.bg с коментари на журналистите от Българската национална телевизия. 

В допълнение към стрийминга на живо, платформата ще предложи богата видео секция с разширени репортажи за всяка една среща, интервюта с треньори и играчи, материали за отборите, превюта за мачовете, профили на звездите, ексклузивни репортажи от градовете-домакини, представени от пратениците на БНТ на мястото на събитието. Всичко това ще бъде допълнено с ексклузивен снимков материал и богата статистическа информация за футболистите и отборите-участници. 

Информация за Българската национална телевизия

Българската национална телевизия (БНТ) е обществената телевизия в България, открита официално на 26 декември 1959 г. Тя е първата национална телевизионна програма с политематичен профил, насочен към най-широка аудитория. Програмното ѝ съдържание е сформирано от новини, силна публицистика, документалистика, спорт и развлекателните програми за цялото семейство, съобразено с обществената мисия на БНТ и ЗРТ. Съдържанието на обществената телевизия се разгръща и в дигиталните ѝ платформи - bntnews.bg, bnt.bg, мобилно приложение, както и в официалните подкаст канали и социални мрежи на медията. БНТ традиционно е домът на най-големите спортни събития в т.ч. световни и европейски първенства по футбол и Олимпийски игри. От 1966 година до сега националната медия неизменно ни прави съпричастни на всички световни първенства по футбол. 

Информация за sportal.bg

Sportal.bg е водещата спортна онлайн медия, част от Sportal Media Group. Компанията управлява дигитални издания в категории като спорт, новини, бизнес, лайфстайл, електронна търговия и услуги, както и над 45 различни канала в социалните мрежи. Основана през 2006 г., Sportal.bg се утвърди като най-успешната дигитална спортна медийна платформа, предоставяща навременни и достоверни новини, коментари, анализи, статистика и интервюта на широка спортна тематика. През 2021г. Sportal Media Group бе придобита от базираната в Швейцария медийна група Ringier AG, оперираща в над 19 държави по света.