Това е CX-60 PHEV- Най-мощната Mazda до момента
Секция: Автомобили
10 Март 2022 11:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Това е CX-60 PHEV- Най-мощната Mazda до момента

/КРОСС/ Днес Mazda разпространи първите официални снимки, информация и видео на изцяло новото и първо по рода си хибридно пазрано предложение CX-60 PHEV.

Първият в историята на Mazda зареждаем хибрид CX-60 PHEV демонстрира вътрешността изпълнена според последната интерпретация на дизайн философията на марката- Kodo, за която от компанията споделят, че вдъхва живот в нейните превозни средства.

При новия си SUV от Mazda обещават нови съчетания на различни материали, цветове и повърхности, в това число nappa кожа, японски текстил, хромирани апликации, кленово дърво и уникален (Musubu) стил за свързване на текстилни материали, който ще бъде демонстриран в изпълнението на предното табло.

Задвижването на Mazda CX-60 PHEV е поверено на зареждаема (PHEV) хибридна задвижваща система, която комбинира 2.5-литров Skyactiv-G четирицилиндров бензинов двигател, електромотор с мощност от 136 конски сили, изцяло нова 8-степенна автоматична трансмисия и батериен модул с капацитет от 17.8 kWh.

Общата максимална мощност на задвижващата система е 327 конски сили, а максималният въртящ момент достига 500 Нм, което превръща CX-60 PHEV в най-мощната серийна Mazda в цялата история на марката.

CX-60 PHEV е в състояние да се ускори от 0 до 100 км/ч за 5.8 секунди, като в същото време изминаването на първите 100 километра с напълно заредена батерия може да бъде осъществено с едва 1.5 литра гориво.

В чист електрически режим на работа, хибридната система обещава задвижване в продължение на 63 километра, като максималната скорост на движение може да достигне 100 км/ч.