Нетера получи бронзов знак за дарителство
Секция: Технологии
18 Март 2022 12:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нетера получи бронзов знак за дарителство

Служителите на компанията подкрепиха бежанци, хора с двигателни затруднения и екологични инициативи през 2021 г.

/КРОСС/ Нетера получи бронзов Годишен знак за дарителство от работното място „Отговорна компания - отговорни служители" от фондация BCause за своите инициативи в подкрепа на общественозначими каузи през 2021 г.

Компанията и нейните служители правят целогодишни дарения, вкл. по ведомост, организират благотворителни кампании и помагат за различни каузи чрез лично участие.

Един от примерите, посочен от журито, беше подкрепата за децата на бежанците в България още преди кризата с Украйна. За старта на учебната година 2021 / 2022 служители на Нетера направиха лични финансови дарения за закупуване на учебни пособия за тези деца. Телекомът удвои размера на събраната сума. Дарителите се ангажираха също и с избора, покупката и разпределението.

 

 

Мениджърите и служителите на Нетера активно се включват и в кампаниите за подкрепа на бежанците от войната в Украйна, като предоставят своите свободни жилища и стаи за настаняването на нуждаещите се. Те осигуряват на бягащите от война също и финансова подкрепа, както и транспорт. В офисите на компанията са разположени кутии за финансови дарения от служителите, а Нетера удвоява събраните суми.

Служителите на Нетера традиционно участват и в кампанията „Капачки за бъдеще" (събиране на пластмасови капачки за закупуване на кувьози за недоносени деца), събират стари батерии и килограми с телефони в подкрепа на ученическата инициатива Collect for Life, чиято цел е да събира, рециклира и превръща старите и излишни телефони в дръвчета.

През 2021 г. екип от служители на Нетера участва в маратона Run2Gether, за да подкрепи социалното включване на хората с двигателни затруднения.

Работещите в Нетера полагат съзнателни усилия да живеят и работят по начин, който максимално да намали личния им въглероден отпечатък по проект на компанията „Кръгла нула".

Отличието на Фондация BCause се връчва за осма поредна година в партньорство с Българската асоциация за управление на хора (БАУХ), Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС).