Kaufland България дари 270 хиляди лева за реновирането на аула в УНСС
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Март 2022 16:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Kaufland България дари 270 хиляди лева за реновирането на аула в УНСС

/КРОСС/  Една от най-големите зали на Университета за национално и световно стопанство беше официално открита след мащабен ремонт, финансиран от Kaufland България. Дарението възлиза на близо 270 хиляди лева. В обновената аула могат да учат до 200 студенти.

Залата беше официално открита днес от ректора на университета проф. д-р Димитър Димитров и главния изпълнителен директор на Kaufland България – Валтер Волф. На събитието присъстваха представители на ректорското ръководство, преподаватели и студенти. За тях беше организиран и специален мастър клас на тема лидерство, воден от вътрешния тренер в „Обучение и развитие“ на Kaufland Васил Калудов.

„С Kaufland България ни свързва дългогодишно сътрудничество, което носи добавена стойност и за двете страни. Благодарим им за благородния жест и тяхната ангажираност и подкрепа за българското висше образование. Това е доказателство, че образованието и бизнесът могат ефективно да работят заедно в името на модерна и качествена учебна среда“, изтъкна проф. Димитров и допълни: „УНСС ще продължи да се стреми да отговаря на очакванията на бизнеса и да подготвя кадри, които още повече да му помагат в неговото развитие“.

„Днешното дарение е естествено продължение на партньорството между Университета за национално и световно стопанство и Kaufland България. Като социално отговорна компания и един от най-стабилните работодатели в страната ние осъзнаваме значението на това да се инвестира в бъдещите бизнес лидери още от университетската скамейка. Ние знаем, че те са най-ценният актив на университета. Доказва го и фактът, че в нашия екип имаме много хора на ръководни позиции, завършили УНСС“, подчерта главният изпълнителен директор на веригата Валтер Волф.

След ремонта аудитория 2006 вече е топло и звукоизолирана и има окачен таван. Подменена е електрическата и климатичната инсталация, сменени са радиаторите и щорите. Това не е първото подобно дарение, което Kaufland България прави за най-стария бизнес университет у нас. В края на 2020 година беше открита изцяло обновената зала на катедра „Логистика и вериги на доставките“, обновена и оборудвана със средства на компанията. Дарението осигури модерна презентационна и компютърна техника, която да улесни студентите в достъпа им до дигитални обучителни материали.

Съвместните инициативи между най-голямата верига за модерна търговия у нас и Университета за национално и световно стопанство не се изчерпват с дарението на финансови средства. Партньорството им стъпва върху дългосрочна програма за сътрудничество, чиято цел е да развие връзката университет – бизнес през различни инициативи с примери от реалната работна среда. Тя предвижда поредица от обучения, водени от утвърдени експерти на Kaufland България, както и организирането на посещения и стажове в компанията за студенти на университета. Сътрудничеството ще продължи с нови дейности, които да обхванат студентите от различни специалности. Към момента веригата работи отблизо с катедрите „Търговия“ и „Логистика и вериги на доставките“. За обучаващите се в логистичното направление е планирано провеждането на специални мастър класове, менторска програма и лидерска академия. Целта на всички тях ще бъде да подкрепи и насърчи изграждането на лични и професионални качества у младите таланти на УНСС.