GM и Honda ще разработват семейство достъпни 100% електрически модели
Секция: Автомобили
06 Април 2022 10:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
GM и Honda ще разработват семейство достъпни 100% електрически модели

/КРОСС/ Днес GM и Honda обявиха, че ще пренесат сътрудничеството си на изцяло ново ниво, което предвижда разработката на семейство достъпни 100% електрически (BEV) модели.

Новите пазарни предложения на GM и Honda ще използват изцяло нова глобална архитектура, а по отношение на батерийната технология ще се използват решенията Ultium на GM.

Предвижданията на GM и Honda са за начало на производството- в милиони единици, от 2027 година, като в портфолиото модели ще бъдат включени и компактни кросовъри.

"GM и Honda ще споделят най-добрите си технологии, дизайн и производствени стратегии, за да предложат достъпни и желани електромобили в глобален мащаб, включително ключови пазари в Северна Америка, Южна Африка и Китай", коментира Мери Бара, председател и изпълнителен директор на GM.

"HONDA e ангажирана към постигането на нашата цел по въглеродна неутралност в глобален мащаб до 2050, което изисква намаляването на цената на електрическите автомобили, за да бъде направено пригежанието на електромобил възможно за по-голямата част от клиентите", споделя Тошихиро Мибе, президент и изпълнителен директор на Honda.