Гюров: Нямаме проблем с професионализма на Каримански, притеснява ни, че идва от българския банков сектор
Секция: ПОЛИТИКА
11 Април 2022 10:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Гюров: Нямаме проблем с професионализма на Каримански, притеснява ни, че идва от българския банков сектор

/КРОСС/  Нямаме проблем с професионализма на господин Каримански. Работим чудесно във финансовата комисия в парламента. Притеснява ни, че той идва от българския банков сектор, на това не се гледа с добро око за един управител на БНБ, заяви оттеглилият се от борбата за поста гуверньор на държавния трезор Андрей Гюров в BTV „Тази сутрин“. Той отбеляза, че в концепцията на Каримански са липсвали действия и стъпки към приемането на България в еврозоната.

Нашето желание от самото начало беше да има единна кандидатура на коалицията, но за съжаление не бяхме подкрепени в зала и се стигна до този резултат да имаме две номинации. Ние винаги сме поставяли отговорностите над постовете и затова на този етап решихме, че изтеглянето на кандидатурата ми е правилният ход, за да дадем шанс, а да се стартира една нова процедура да се намери личност в консултации както в коалицията, така и в останалите парламентарно представени сили, да се намери една обединяваща кандидатура, която да получи ясен мандат за бъдещето на централната банка, каза Гюров.

Няма политически рекет от страна на "Продължаваме промяната" и връзка между избора на управител на БНБ и проблемът с разплащанията за пътните строители от МРРБ, категоричен е Гюров. Вие преценете кой използва рекет в момента, каза оттеглилият се от надпреварата кандидат на "Продължаваме промяната".