Русия е препоръчала на дипломатите си в чужбина да не излизат сами навън
Секция: Русия
11 Април 2022 18:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Русия е препоръчала на дипломатите си в чужбина да не излизат сами навън

/КРОСС/ Министерството на външните работи на Руската федерация е препоръчало на своите дипломати в чужди страни да не излизат сами навън.

"Дипломатите живеят и работят в трудни условия. Има, както знаете, и атаки, фактически терористични актове срещу нашите институции и срещу тяхната физическа сигурност... Сега не им препоръчваме да излизат сами в града", каза руският външен министър Сергей Лавров в интервю за телевизионния канал "Русия 24".

"Но най-вече сме загрижени за положението на нашите сънародници, нашите граждани или просто руснаци, които живеят в чужбина. Те са подложени на редовни физически атаки", подчерта Лавров.

"Знам, че това се обсъжда в западните столици и на срещите на западните посолства тук. Разказват ни, че на срещите на посланиците на ЕС в Москва се изразява сериозна загриженост за това което се случва с проявите на русофобия в Европа и, че това е грешно. Това това разваля имиджа на Европейския съюз. Но, бих казал, че не го разваля, а допълнително го прави такъв, какъвто е“, отбеляза външният министър на РФ.