Подобрената термопомпена система LG THERMA V работи с висока ефективност и нисък шум
Секция: Технологии
14 Април 2022 10:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Подобрената термопомпена система LG THERMA V  работи с висока ефективност и нисък шум

/КРОСС/ LG Electronics (LG) продължава фокусът върху развитието на термопомпените решения за ефективно отопление и охлаждане на вътрешни пространства. Системата Therma V R32 Monobloc S Air-to-Water Heat Pump (AWHP) е усъвършенстван продукт от последно поколение, който работи на принципа всичко-в-едно и осигурява висока производителност, надеждност и ефикасност. LG HVAC продуктите са признати от специалисти и потребители като най-безшумните системи от Therma V серията досега. Потребителите могат да следят за наличието на инициала “S” в името на продукта от серията AWHP, за да са сигурни, че залагат на модел с редуциран шум в работен режим и подобрено изпълнение.

Много по-устойчиви от конвенционалните термопомпи, AWHP системите използват за източник на топлина въздух от външната среда, за да намалят употребеното електричество и да повишат енергийната ефективност. Като част от широката гама продукти в линията AWHP, Therma V R32 Monobloc предлага пълен пакет на услугите. Продуктът е изграден от вътрешно (IDU) и външно (ODU) тяло в общ компонент, чрез което е избегната инсталацията на вътрешен компонент и тръбопровод за свързване на хладилен агент. Благодарение на този удобен всичко-в-едно дизайн, всички хидравлични компоненти, включително сензори, клапани и топлообменник, са интегрирани във външното тяло (ODU). Така инсталацията е гъвкава, спестявайки максимално пространство, а редуцирането на риска от вътрешен хладилен теч, я прави и изключително безопасна.

Последното поколение модел Therma V Monobloc S предлага диференцирана стойност с подобрена производителност и по-тиха работа. В тих режим (Low Noise), термопомпеното решение произвежда нива на шума от само 35 dB(A) 1което означава, че системата е по-тиха от обществена библиотека. 2 Така Therma V Monobloc S отговаря на стриктните европейски норми за нива на шума дори при инсталиране на само 4 м. от съседния дом. 

Всички продукти от семейството на Therma V съчетават в себе си мощно действие и висока ефективност, показателно и А+++ Energy Label обозначението.  Енергоспестяващите характеристики са благодарение на революционния LG R1 Compressor™, който освен това осигурява и надеждно отопление и топла вода дори при минусови темперетури от -25 градуса по Целзий (работейки на 100% от оперативния капацитет при -15 градуса по Целзий и нагоре).

Допълнително, Therma V R32 Monobloc S предлага и удобно, умно управление с интуитивен сензорен интерфейс. Лесен за навигиране, той позволява на потребителите да планират работата му и да променят настройките на режима, за да адаптират производителността така, че да отговаря на сезона или нуждите на домакинството. Съвместимостта му с мобилното приложение LG ThinQ™ позволява на потребителите да контролират системата от всяка локация в дома или извън него.

Усъвършенстваното всичко-в-едно решение на LG Therma V R32 Monobloc S предлага тих и комфортен домашен уют съчетан с непрекъснат достъп до топла вода през цялата година,” казва Джеймс Лий, ръководител на отдел Air Solution Business Unit в LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company. “Ще продължим да разширяваме обхвата на нашите HVAC продукти, за да отговорим на разнообразните нужди както на бизнес партньорите ни, така и на крайния потребител.”